Januariträffen på Lidingö

Här nedan följer en rapport om hur det var på UngILCO-träffen på Lidingö den 29-31 januari 2010.

UngILCO-helgen började, för min del, på fredagskvällen med att jag skulle möta upp deltagare på Centralstationen i Stockholm för att guida dem ut till Lidingö folkhögskola, där vi skulle tillbringa kvällen. När jag kom till Centralstationen får jag information om att alla tåg är försenade. Medan jag väntar så blir tågen mer och mer försenade och sms från deltagarna trillar in. Vi skulle åkt klockan 18 från Centralstationen ut mot Lidingö och äta middag vid 19. Det slutade med att vi kom iväg cirka 19 från stationen och middagen blev istället 19.30. Några deltagare blev dock ytterligare försenade, men den fantastiska kökspersonalen på skolan ordnade middag åt även dessa deltagare.

Slutligen vid 21-tiden var alla deltagare samlade och Eva Vinkvist och Marie Stéen tog till orda. De berättade om ILCOs organisation och lite historia om föreningen. De talade även om ILCOs påverkansarbete och visade ett bildspel från Lizzie, som är stomiopererad och bor i Zimbabwe och som ILCO har ett samarbete med. Det var jätteintressant att höra och se hur de har det där och man fick sig en tankeställare om hur bra vi egentligen har det i Sverige med sjukvård och samhällsstöd.

Eftersom jag valt att inte bo på folkhögskolan utan hos en släkting så åkte jag efter detta till min släkting för att krypa i säng efter en lång dag.

På lördag morgon började vi med teambuilding eller "utomhuspedagogik" som de kallar det på skolan. Det bestod i några kluriga samarbetsövningar som ledde till eftertanke om hur vi människor kan vara ganska enkelspåriga och har svårt att tänka "outside the box". Det var en mycket intressant och givande aktivitet om än det var ganska kallt ute (minst tio minus). Efter teambuildingen var det dags för lunch och sedan vila.Vinterlekar

Efter lunch hade vi föreläsning av Bitte Appelkvist. Han pratade om hur man kan påverka kroppen och hjärnan genom att tänka medvetet. Till exempel att man tänker positiva tankar och blir då positiv och har lättare att lyckas med saker man tar sig för om man själv tror på det. Han sa även att "hjärnan är dum i huvudet". Med det menade han att det är lätt att lura hjärnan genom att medvetet göra och tänka på ett visst sätt. Det vare en jättebra föreläsning och jag tänkte efteråt att det är nog värt att tänka efter före och kanske börja vara mer positiv mot sig själv så kanske saker kan bli lättare att lyckas med.

På kvällen var det middag och sedan stod sällskapspel på schemat. Tyvärr kunde jag inte vara med under lördagskvällen och jag åkte hem på söndagsförmiddagen.Mer vinterlekar

På söndagen var Försäkringskassan och föreläste. Sedan var det utvärdering och hemfärd.

Malin Myrsell

Vill du veta mer?

Telefon: 070-369 80 41

Annonser. Klicka på annons för att komma till företagets hemsida.

Ynolens
Coloplast 2
M Care