David Svensson genomförde IronMan på Hawaii

David Svensson genomförde på ett fantastiskt sätt VM i IronMan. David hade Ulcerös colit och tidigare en stomi, idag har han en bäckenreservoar.

ILCO-fonden sponsrade David vid VM på Hawaii.

Nedan är hans egen berättelse från tävlingen. Utförligt reportage kommer i ILCO-bladet längre fram.

David på väg till tävlingen
Jag klarade det!!!! 10h och 16 minuter, 114:e man i min åldersgrupp, 496:e person totalt. Jag är mycket nöjd och stolt:) Simningen 1h 10minuter var mycket bra utan våtdräkt och i strömt och vågigt vatten. Cykel 4 timmar 59 minuter var också en mycket bra tid. Löpning 3 timmar och 56 minuter, tyckte att jag stod still i värmen och att jag klarade 4 timmarsgränsen på Marathonlöpningen var riktigt bra. Hade bestämt innan att jag skulle hålla mig löpandes för min cancerdrabbade kompis, så länge det fanns kraft kvar. Spurtade i vanlig ordning den sista kilometern och tog samtliga av dem som jag hade strax framför, det kändes grymt skönt att gå i mål på VM i den största och tuffaste IronMan tävlingen som finns.
Vilken tävling! Värmen var fruktansvärd. Efter 13mils cykel var jag sönderstekt av solen På grund av min bortopererade tjocktarm så klarar jag inte av att ersätta västska och salter när det är så varmt! Under löpningen var jag både kokt och micrad, nu ska det firas:)!!!!! Tack för allt stöd, Ni ger mig kraft! På bilden är vi på väg till tävlingen kl. 04.00.

Tillhörande: David Svensson

Annonser. Klicka på annons för att komma till företagets hemsida.

Coloplast
Ynolens
Capero Medical AB
Hollister