Nyhetsarkiv 2016

 • Regeringens satsning på vård för kroniskt sjuka ska följas upp

  Regeringen beslutade under torsdagen att ge Myndigheten för vård- och omsorgsanalys i uppdrag att följa upp regeringens satsning på att förbättra vården för personer med kroniska sjukdomar.

  Publicerad: 2016-11-29

 • Ytterligare miljoner till landstingen för att korta väntetiderna i cancervården

  Idag beslutade regeringen att betala ut 203 miljoner kronor till landstingen som ett stöd i att korta väntetiderna och göra cancervården mer jämlik. Utbetalningen görs inom ramen för regeringens cancersatsning som är ett samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

  Publicerad: 2016-11-29

 • Cancerstudier i Sverige

  Cancerstudier i Sverige är ett nationellt register över pågående kliniska studier inom cancervården. Endast studier där det pågår rekrytering av patienter finns med i registret.

  Publicerad: 2016-11-21

 • Vårdval urologi i Stockholm på väg att haverera

  Bara en av 17 privata mottagningar i Stockholm har anmält sig till vårdval urologi. Flera befarar att de tvingas stänga på grund av landstingets sänkning av ersättningarna. När Stockholms läns landsting i våras beslutade att införa vårdval inom specialiserad urologi sänktes ersättningarna med 25 procent, enligt flera privata mottagningar som Dagens Medicin har varit i kontakt med. ILCO:s förbundsordförande Bo Karlsson har kommenterat artikeln i Dagens Medicin.

  Publicerad: 2016-10-05

 • Stomipriset 2016 tilldelas Eva Carlsson, Göteborg, för att hon förbättrar för stomiopererade

  Stomiterapeut Eva Carlsson, Östra sjukhuset i Göteborg, får årets Stomipris på 10 000 kronor av ILCO Tarm-uro- och stomiförbundet. Priset delades ut under Stomidagen i Karlstad 1 oktober.

  Publicerad: 2016-10-03

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4.

Annonser. Klicka på annons för att komma till företagets hemsida.

B Braun
Ynolens
Dansac
Coloplast 2
Hollister